Menu Close

viva-svv zorgt voor knutselplezier bij kinderen in asielcentra

Gepost door:
Sara Peters

“VIVA-SVV zorgt voor knutselplezier bij kinderen in asielcentra
Niet alleen voor volwassenen zijn het vreemde tijden. Ook kinderen hebben het lastig met alle maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Ze kunnen niet samen spelen met hun vriendjes en alle leuke vrijetijdsactiviteiten zijn opgeschort. Dat geldt ook voor kindjes die in asielcentra verblijven. In de meeste opvangcentra mogen de kinderen niet meer in groep spelen, en brengen ze het gros van hun tijd nu door op hun gezinskamer. Het personeel, dat ook vaak in halve teams moet draaien, doet z’n uiterste best om het voor de families zo aangenaam mogelijk te maken, maar dat is niet evident. De verveling slaat toe, net op een moment waar elke afleiding van het vele coronanieuws meer dan welkom is.
VIVA-SVV besloot daarom voor deze gezinnen spel- en knutselpakketten te maken. Daarin zitten boekjes met knutselinstructies en kleurplaten, allerlei teken-, schilder- en knutselmateriaal, wat speelgoed en leuke gezelschapsspelletjes. De respons was erg groot: in totaal gingen 23 centra op het aanbod in, en zo’n 650 gezinnen met in totaal 1200 kinderen kregen intussen een knutselpakketje.
Ook in Bevingen bracht VIVA-SVV 69 knutselpakketten naar het lokale opvangcentrum.
Uit de vele enthousiaste reacties blijkt alvast dat dit intussen voor heel wat knutselplezier heeft gezorgd! En dat vinden wij dan weer een lichtpuntje in deze uitdagende periode.”