Menu Close

Recept by Spoon at Noon: Italiaanse gehaktballensoep

Gepost door:
Stad Sint-Truiden

Met dank aan Nicky Tierenteyn. Zij baatte tot enkele maanden geleden de soepbar “Spoon at Noon” uit op de Groenmarkt en geeft ons haar succesrecept weg: Italiaanse gehaktballensoep. Veel kookplezier!

De ingrediënten

500gr gehakt, tagliatelle (1 bol per persoon), 200gr parmezaan, 2 eieren, paneermiddel, oregano, laurier, tijm, verse basilicum, 4 tenen look, 1 selder, 1 wortel, 2 blikjes van 400gr tomatenblokjes, 2 grote ajuinen, 1,5 liter kippenbouillon, peper en zout

Bereiding

De soep:

Begin met de soep. Die kan rustig pruttelen als je de gehaktballen en pasta klaarmaakt. Schil en snij de uien, wortel en selder. Groenten mogen grof gesneden zijn want de soep wordt straks gemixt. Kleur de uien aan in olijfolie of boter. Voeg na 1min de andere groenten en 2 tenen look toe. Roer 3min door. Overgiet met de tomatenblokjes. Kruid met peper, zout en oregano, 2 blaadjes laurier en tijm. Voeg daarna de kippenbouillon toe en laat alles 30min pruttelen op een middelmatig vuur op een volle tomatensmaak te bekomen.

De gehaktballen:

Neem een mengkom met: het gehakt, de eieren (in geheel), oregano, peper en zout, goede portie parmezaan, versnipperde lookteentjes (2) en paneermiddel. Meng alles met je handen.

Vorm gehaktballen ter grootte van golfballen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 tot 15min in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als ze mooi bruin zijn aan de randen is het ok, ze kunnen nog even verder garen in de soep.

Afwerking:

Haal de laurierblaadjes uit de soep en mix de soep fijn. Zet een kookpot met water en zout op om de tagliatelle te koken.

Haal de gehaktballen uit de over en leg ze in de soep. Hierin blijven ze op temperatuur en geven extra smaak aan de soep.

Neem een diepe kom en leg er naar eigen zin tagliatelle in. Overgiet met de soep en schep zeker 1 à 2 gehaktballen mee.

Werk af en een royale snuif parmezaan en enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!