Menu Close

Organiseer zelf je E-peritief

Gepost door:
Stad Sint-Truiden

Virtueel afspreken

Met ‘social distancing’ als de nieuwe norm, zoeken mensen naar andere manieren om tóch te kunnen afspreken met naasten in tijden van Coronacrisis. Dat kan via de bekende apps als  Skype, FaceTime, Hangouts, WhatsApp en Facebook Messenger.

Wil je met heel je familie en vriendengroep communiceren, dit kan via Houseparty.

Houseparty staat in de top 3 gratis apps van de Apple App Store. De app betitelt zichzelf als sociaal netwerk. En wil het makkelijk voor je maken om ‘face-to-face’ om gaan met je vrienden.

Met Houseparty kan je videochatten met meerdere mensen tegelijk, terwijl je samen spelletjes speelt.

ZOOM is vergelijkbaar met Houseparty, al focust deze app zich meer op de zakelijke gebruiker. Via ZOOM kun je met meerdere mensen video-, voice- of gewoon chatten. Perfect als je moet vergaderen, maar ook in te zetten om even met de hele familie te bellen.

E-peritief / e-peritivo

Wat houdt dit nu in? Je neemt een glas, je doet er enkele ijsblokjes in, je vult het met een drank naar keuze, je neemt er een happeke bij (want zeg nu eerlijk: wat is een natje zonder droogje?) en je nestelt je op je eigen terras of in je zetel thuis. Als bijkomende stap neem je je smartphone en skype of FaceTime je met je vrienden of familie die op dat moment net hetzelfde doen. Zo kan je toch nog een beetje samen aperitieven en genieten van elkaars online gezelschap. Schol!